Üzletmenet folytonosság és évzárás


1. A megfelelő zárási ütemterv

A pénzügyi stabilitás egyik alappillére a jól felépített zárási ütemterv. A pontos ütemezés biztosítja, hogy határidőre elkészüljenek a zárások és ezek alkalmassá tegyék a pénzügyi kimutatásokat a megalapozott döntések meghozatalára. A konkrét feladatokat és felelősöket tartalmazó lista nemcsak az ellenőrzési folyamatot egyszerűsíti, hanem azt is biztosítja, hogy pénzügyi adatok a legpontosabb és legfrissebb információkat tükrözzék.

 

2. Kiberbiztonsági kihívások a digitális korban

A mai világban a kiberbiztonság minden méretű szervezet számára kiemelkedő jelentőségű. A világ minden sarkából érkeznek fenyegetések, amelyek alapvető fontosságú és érzékeny adatokat vesznek célba. Az IT-infrastruktúra védelmében elengedhetetlen az éberség és a proaktivitás. Könyvvizsgálóként arra ösztönözzük Önöket, hogy rendelkezzenek IT-biztonsági szabályzattal, vagy szerezzenek IT-biztonsági tanúsítványt, hogy megerősítsék a kiberfenyegetésekkel szembeni védelmüket. A könyvvizsgálati munka keretében auditor kollegák kérdőív segítségével ellenőrzik a felkészültségüket IT biztonság, szabályozottság, üzemeltetés kapcsán.

 

3. Üzletmenet-folytonosság: Az informatikai kockázatok mérséklése

Az olyan szervezetek számára, ahol az IT kritikus szerepet játszik, elengedhetetlen az üzletmenet-folytonossági terv megléte. Egy megfelelően előkészített üzletmenet-folytonossági politika biztosítja, hogy a működés zökkenőmentesen folytatódjon, még előre nem látható események esetén is. Tanácsadó csapatunk segíthet Önnek az egyedi igényeihez igazított hatékony üzletmenet-folytonossági terv értékelésében és kidolgozásában.

 

Továbbra is elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk Önnek eligazodni a pénzügyi ellenőrzés és az információbiztonság összetett kérdéseiben. Ha bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége az informatikai irányelvek végrehajtásához, a kiberbiztonság megerősítéséhez vagy egy üzletmenet-folytonossági terv kidolgozásához, kérjük, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz. A könyvvizsgálat keretében meg kell győződnünk ezen politikák, szabályrendszerek meglétéről, aminek a hiányában a vezetőség figyelmét fel fogjuk hívni a potenciális kockázatokra.