ESG Workshop


A múlt héten volt szerencsénk egy rendkívül tanulságos és magával ragadó szakmai rendezvénynek otthont adni, amely az ESG kérdések szakértőit és érdeklődőit hozta össze. Az esemény közös munka volt az MBH Bank-al, a Széchenyi István Egyetemmel, köztük Kozma Ágnessel, dr. Torma Andrással, Takács Zsolttal, dr. Havasi Bencével és Gulyás Péterrel. Mindannyian egyedi nézőpontot és szakértelmet hoztak, így minden résztvevő számára tanulási élményt nyújtottak.

 



Megvitatott kulcsfontosságú témák:

 

ESG és pénzügyek:

 

A tapasztalt banki ESG szakértő vezetésével ez a workshop a pénzügyi döntéshozatalba való integrálásssal foglalkozott. A panelbeszélgetés rávilágított arra, hogy a bankok a nyereségesség mellett egyre inkább a fenntarthatósági és etikai, szociális megfontolásokat is előtérbe helyezik.

 

ESG-oktatás:

 

ESG-professzorunk átfogó áttekintést nyújtott az ESG-oktatás jelenlegi helyzetéről. Hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a jövő vezetőit fel kell vértezni a fenntartható gyakorlatok előmozdításához szükséges ismeretekkel és készségekkel. A panelbeszélgetésen szó esett az ESG-tantervek fejlesztéséről, a felsőoktatási intézmények szerepéről és az interdiszciplináris megközelítések fontosságáról.

 

ESG a vállalati működésben:

 

Takács Zsolt és Gulyás Péter gyakorlati meglátásokat osztott meg arról, hogy a vállalatok hogyan tudják hatékonyan előkészíteni az ESG-stratégiákat. A célkitűzés és a jogszabályi megfelelés kritikus annak érdekében, hogy a végén a megfelelő eredményt tudjuk elérni. Valóságos esetek kerültek bemutatásra, amely megfelelő kiindulás lehet mindazon vállalatok számára, akiket ugyan jogszabály nem kötelez, de a téma iránt elkötelezettek.

 

KPI és monitoring:

 

A lehetséges mérésekről, kapcsolódó mutatószámokról és a monitoring szempontjairól beszélgettünk az ESG összefüggésében. A panelbeszélgetés hangsúlyozta a monitoringrendszerek szükségességét, ezek összekapcsolását a vállalatirányítási rendszerekkel. A résztvevők mélyebb megértést szereztek arról, hogyan lehet használható KPI-ket meghatározni, valamint a folyamatos nyomon követés és az ESG-alapú fejlesztés és beruházás fontosságáról.

 

Tanulságok:

 

A workshop kapcsolatépítési lehetőségeket is teremtett a résztvevők között, valamint tapasztalat megosztásra is megfelelő volt.

A panelbeszélgetés résztvevőinek sokrétű szakértelme holisztikus képet nyújtott az ESG-ről, érintve a pénzügyi, oktatási, vállalati és jogi szempontokat.

A résztvevők megvalósítható meglátásokkal távoztak, és jobban megértették az ESG-elvek különböző ágazatokba való fontosságát.

Maradjanak velünk az online térben, ahol a további eseményekről és kezdeményezésekről tájékoztatjuk Önöket.

 

A témában korábban megjelent hírleveleink:


Több mint 2500 hazai vállalkozást érint majd az új ESG-törvény | Molnár & Partners (molnar-partners.hu)

Társadalmi és szociális felelősségvállalás az üzleti életben – avagy mit jelent az S az ESG-ben? | Molnár & Partners (molnar-partners.hu)

Mit jelent a "G" az ESG-ben? | Molnár & Partners (molnar-partners.hu)