Adótanácsadás


Adótanácsadás

Az adózás jelentősége kétségbevonhatatlan; a nem megfelelő döntések súlyos pénzügyi következményekkel járhatnak. Megfelelő előkészítéssel és adótervezéssel nem csupán a költségek csökkenthetők, hanem új lehetőségek is megnyílhatnak. Az adózás területén elengedhetetlen a naprakészség, az adózás területének folyamatos figyelése. Az adótanácsadás szerteágazó tevékenység, amely az adózók adókötelezettségeinek teljesítésével áll közvetlen kapcsolatban.  

Adótanácsadással mosonmagyaróvári és győri irodánkban lassan 15 éve foglalkozunk. Győr-Moson-Sopron megye földrajzi adottságából adódóan munkánk során gyakran találkozunk határokon átnyúló ügyletekkel is.

Az adótanácsadás során fontos a folyamatos kapcsolattartás az ügyfelekkel és a hatósággokkal is. A fentieket szem előtt tartva adótanácsadó csapatunk segít megtalálni a megoldást legyen szó társaságiadó-kérdésekről, közvetett adóval vagy adóhatósági eljárásokkal kapcsolatos tanácsadásról. Szabályozott belső folyamataink garantálják a megfelelő és mindig naprakész adminisztrációt. Adótanácsadóink állnak rendelkezésre, hogy napi szinten támogassák mind a kötelező adókötelezettségek teljesítésében, mind az eseti mérlegelést igénylő adózási kérdéseiben, hogy Ön ezzel is időt és energiát takarítson meg.


Általános forgalmi adóval kapcsolatos adótanácsadás

Mind helyi, mind régiós szinten segítünk ügyfeleinknek Áfával kapcsolatos kérdéseiben. Tanácsadási szolgáltatásokat nyújtunk adminisztratív és bevallási kötelezettségeikkel kapcsolatban. Mind magánszemélyek mind vállalatok számára könnyítjük meg a bevallások elkészítését. Az Áfa törvény értelmezése folyamatos feladatunk, sok éves tapasztalattal rendelkező adótanácsadó kollégáink a jogszabály változásokat a tervezési időszaktól a kihirdetésig figyelemmel kísérik, és folyamatosan egyeztetnek a jogalkotókkal és a különböző hatóságokkal a törvények értelmezéséről. Állásfoglalás kérés, feltételes adómegállapítás iránti kérelem és felügyeleti intézkedés iránti kérelem elkészítése mind olyan terület, amelyben a rendelkezésére állunk.

Társasági adótanácsadás

Tanácsadóink naprakész és széleskörű szaktudására alapozva társasági adóval, helyi adókkal, innovációs járulékkal, illetékkel és ágazati külön adókkal kapcsolatos általános adótanácsadási szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink részére.

Adókedvezmények terén többek között a fejlesztési adókedvezmény, energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezménye, K+F adókedvezmények bejelentésében előkészítésében segítjük ügyfeleinket.


Adóügyi átvilágítás

Adótanácsadó csapatunk adózási átvilágítás lefolytatása során azonosítja a céltársaságnál a lehetséges adókockázatok. A feltárt adókockázatok megoldására javaslatokkal szolgálunk. A tranzakciókkal kapcsolatban elkészített szerződések, jogi dokumentumok adózási szempontból történő felülvizsgálata. Az üzleti folyamatok áfa szempontú átvilágítása, elemzése elkerülhetetlen a sikeres üzleti tevékenységek kialakításához. Ennek során az egyedi, speciális tranzakciók, szerződések, illetve a társaságok életét meghatározó folyamatok (beruházási, beszerzési, értékesítési folyamatok) adójogi szempontból történő átvizsgálását végezzük el, majd ezekkel kapcsolatos tanácsadást végzünk.

Állami és önkormányzati adóhatóságok által kezdeményezett adóellenőrzések során adótanácsadó kollégáink folyamatos segítségnyújtást biztosítanak. Ügyfeleink vállalkozását felkészítjük az ellenőrzés előtt az ellenőrzés típusához igazodóan. Az ellenőrzés befejezésével szükség esetén jogorvoslatot nyújtunk, amely magában foglalja az észrevétel és a fellebbezések elkészítését.

Kapcsolat:

Szabados Éva

Igazgató

E-mail